top of page

  Καθηγητές  

Agathe-Leimoni.jpg
Professors

Ιδρύτρια – Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Πήρε Δίπλωμα πιάνου με τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα (τάξη:Γεράσιμου Κακαλή) και στο Κρατικό Κονσερβατόριο της Bologna στην Ιταλία.( τάξη:Luigi Mostacci ) και Πτυχίο Φούγκας, (τάξη:Αντρέα Καρμπόνε) με Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση από το Ωδείο Πειραιώς (Πειραϊκός Σύνδεσμος).Μετεκπαιδεύτηκε κοντά στους Julia και Constantine Ganev και στην Ecole Normale στο Παρίσι, στην τάξη Perfectionnement της Germaine Mounier και της Young- Shin An. Έκανε μαθήματα και συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια καθηγητών διεθνούς φήμης και απέσπασε βραβεία και διακρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Πιάνου.

  Αγάθη Λεϊμονή 
aravidis.jpg
  Γιώργος Αραβίδης 
Raquel_Boldorini.jpg
 Raquel Boldorini
  Lilia Boyadjieva
Denis Chefanov

Ελλάδα

Sylvia Chu.jpg
 Sylvia Chu 

Ταϊβάν

Philippe Raskin

​Βέλγιο

Ουρουγουάη

Photo Pavel Eliashevich.jpg
Pavel Eliashevich

Ρωσία

  Rafael Salinas  

Ισπανία

Βουλγαρία

  Hector Moreno 
hectormoreno2.jpg
  Hector Moreno  

Αργεντινή

 Michael Wladkowski 
  Michael Wladkowski

Ρωσία

  Marina Pliassova  

Νορβηγία-Ρωσία

Γαλλία

Agathe-Leimoni.jpg
  Αγάθη Λεϊμονή 

Αγάθη Λεϊμονή

H Αγάθη Λεϊμονή γεννήθηκε στην Αθήνα.
Πήρε Δίπλωμα πιάνου με τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα (τάξη:Γεράσιμου Κακαλή) και στο Κρατικό Κονσερβατόριο της Bologna στην Ιταλία.( τάξη:Luigi Mostacci ) και Πτυχίο Φούγκας, (τάξη:Αντρέα Καρμπόνε) με Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση από το Ωδείο Πειραιώς (Πειραϊκός Σύνδεσμος).Μετεκπαιδεύτηκε κοντά στους Julia και Constantine Ganev και στην Ecole Normale στο Παρίσι, στην τάξη Perfectionnement της Germaine Mounier και της Young- Shin An. Έκανε μαθήματα και συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια καθηγητών διεθνούς φήμης και απέσπασε βραβεία και διακρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Πιάνου.

Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε πολλές χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Νορβηγία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Μεξικό, Ρωσία), έχει αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ και έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες (Νάπολης, Μπολόνιας, Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Σλίβεν, Ρούσε, Αράντ, Σιμπιού και Μοντεβιδέο).

Είναι μέλος και πρόεδρος πολλών κριτικών επιτροπών Διεθνών Διαγωνισμών Πιάνου, ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του “Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Seiler- Ρόδος 2004′, του “Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου- Ρόδος 2004′, της “Διεθνούς Ακαδημίας Seiler- Ρόδος 2005′, του “Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Seiler-Ρέθυμνο 2006′, της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου Πόρου & του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου Πόρου από το 2009.

Παράλληλα με τη σολιστική διαγράφει και παιδαγωγική σταδιοδρομία, διδάσκοντας από ηλικίας 16 ετών και ταξιδεύοντας με τους μαθητές της στο εξωτερικό, δίνοντας τους πλήθος μουσικών ευκαιριών και εμπειριών. Πάρα πολλοί μαθητές της έχουν αποσπάσει τις ανώτατες διακρίσεις σε Πανελλήνιους και σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, έχουν επιτύχει σε μεγάλες Μουσικές Ακαδημίες του εξωτερικού και ήδη διαγράφουν διεθνή σταδιοδρομία.

Είναι Καθηγήτρια στο Ελληνικό Ωδείο και έφορος της Σχολής Πιάνου του Ελληνικού και του Πυθαγορείου Ωδείου.

Από το 2007 είναι Καθηγήτρια της Schola Cantorum των Παρισίων, όπου πολλοί μαθητές της τα τελευταία χρόνια απέσπασαν τα ανώτατα Διπλώματα με τις υψηλότερες διακρίσεις.

Από το 2010 είναι τακτική Καθηγήτρια της Διεθνούς Μουσικής Ακαδημίας ''Primavera Pianistica'' του Βελγίου.

Από το 2013 έλαβε τον τιμητικό τίτλο Visiting Professor στην Μουσική Ακαδημία Gnessin της Μόσχας και ξεκίνησε συνεργασία με την Ρώσικη Ακαδημία και το Ελληνικό Ωδείο.

Ως αναγνώριση της προσφοράς της στον παιδαγωγικό τομέα, της απενεμήθη το χρυσό μετάλλιο της Unesco καθώς και το χρυσό μετάλλιο της Ένωσης Βουλγάρων Μουσικών για την επιτυχία των συμμετεχόντων μαθητών της στο Διεθνή Διαγωνισμό «Music and Earth», Σόφια 2006.

Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν.). Έχει διδάξει με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή Σεμινάρια πιάνου και Διεθνείς Ακαδημίες Πιάνου σε χώρες της Ευρώπης και της Νοτίου Αμερικής.

aravidis.jpg
  George Aravidis 

Γιώργος Αραβίδης - Ελλάδα

Ο Γιώργος Αραβίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πιάνο (Πτυχίο - Δίπλωμα Σολίστ), Ανώτερα Θεωρητικά (Ωδική-Αρμονία-Αντίστιξη-Φούγκα) στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με `Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση`. Αμέσως μετά συνέχισε με σπουδές Διεύθυνσης Ορχήστρας στην Ecole Normale Superieure de Musique de Paris στη Γαλλία, στη τάξη του Καθηγητή - Μαέστρου Dominique Ruits , απ' όπου αποφοίτησε με την `Πρώτη Διάκριση. Κατόπιν έγινε δεκτός και μαθήτευσε στα Master Classes Διεύθυνσης Ορχήστρας των Richard Schumacher στην Ελβετία, Yuri Simonov στην Ουγγαρία και Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Peter Erdei στην Ουγγαρία. Έλαβε επίσης μέρος με επιτυχία στον 16ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας στο Lugano της Ελβετίας.
Ολοκλήρωσε τον σεμιναριακό κύκλο των μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων `Carl Orff` στην Αυστρία (Universitat Mozarteum Salzburg Orff Institut) και `Zoltan Kodaly` στην Ουγγαρία (Kodaly Pedagogigal Institut of Music).
Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο Παρίσι διευθύνοντας και ηχογραφώντας παράλληλα έργα νέων Γάλλων συνθετών, σε πρώτη εκτέλεση, με μουσική μπαλέτου και κινηματογράφου. Στο εξωτερικό έχει διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα Βόρειας Ουγγαρίας, την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και την Ιταλική Ορχήστρα `Giovanni Partenopea`.
Στην Ελλάδα διηύθυνε για πρώτη φορά σε ηλικία 26 ετών την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Από τότε μέχρι σήμερα έχει διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών, την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου κ.α.
Έχει ηχογραφήσει για το Γ` Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και έχει συνεργαστεί σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο.
Από το 1995 συνεργάζεται τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή και έχει διδάξει στο εργαστήριο Όπερας της ΕΛΣ, του οποίου διηύθυνε παραστάσεις.
Από το 1994 διετέλεσε μόνιμος Αρχιμουσικός της Όπερας Δωματίου Αθηνών, ενώ παράλληλα ίδρυσε την `Πρότυπη Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών`.
Το 2005 ίδρυσε την Ορχήστρα `Sinfonietta Αθηνών`, με την οποία έχει δώσει αρκετές συναυλίες στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα.
Ασχολείται με την Σύνθεση και έχει διατελέσει μέλος εξεταστικής επιτροπής του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και άλλων Πανελληνίων μουσικών διαγωνισμών.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της `Ορχήστρας Ωδείων`, με την οποία συνεργάστηκε για 4 χρόνια (1992-1996). Από το 2003 μέχρι το 2018 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου. Από τον Ιούνιο του 2020 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της Ορχήστρας Σύγχρονης
Μουσικής της ΕΡΤ.
Τέλος, από το 2013 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικοεκπαιδευτικού Ιδρύματος `Future Academy of Arts` της Κύπρου και του «Βενιζέλειου» Ωδείου Χανίων στη Κρήτη.

Agathe Leimoni
George Aravidis
Raquel_Boldorini.jpg
 Raquel Boldorini 

Raquel Boldorini - Uruguay

Studied in Montevideo, Uruguay, at the National Conservatory of Music. Post-graduate work included studies with Eliane Richepin, Marguerite Long, Leon Fleisher, Sergio Lorenzo and Maria Tipo.
 

A major prizewinner, has won awards at the  following competitions: Vercelli (Italy), Recife (Brazil), Vina del Mar (Chile), and Lalewicz (Argentina).
 

In 1975 received a scholarship to attend the Aspen Music Festival where she won a prize to play a Mozart Concerto.
 

She has played recitals in all major cities of Latin America, USA, France, Spain, Italy, England, Germany, Greece, Taiwan and Russia.
 

The review in the New York Times was “bejeweled playing could hardly be more expert or sympathetically in tune with the material”. Hailed as “an aristocrat of the piano” (Washington Post). She has been praised for her “pianistic experience and superb sensitivity” (The Post and Courier, Charleston SC). And for her “bewitching musical personality” (La Razon, Buenos Aires)

Raquel Boldorini
  Lilia Boyadjieva

Lilia Boyadjieva - Bulgaria

Το παίξιμο της Lilia Boyadjieva έχει αναγνωριστεί διεθνώς.
«Δυναμική και λεπτεπίλεπτη, δεσποτική και άνετη -εντατική για την επίτευξη του σκοπού της και επιβλητικά δυναμική στον έλεγχό της. – Ενθουσιώδης, ζωηρή καθώς και με σημαντική δυναμική έκφραση σχετικά με μια υπέρτατη συναισθηματική ένταση.»

Το ακροατήριο σε κάθε εκτέλεση είναι πάντα σταθερά γοητευμένο, έκπληκτο, μερικές φορές αναστατωμένο αλλά ποτέ αδιάφορο.

Με ακλόνητη πίστη ερμήνευσε έργα από το ευρύ φάσμα του καθιερωμένου ρεπερτορίου: από τον J. S. Bach που για τη μουσική του τρέφει ένα βαθύ θαυμασμό και εκτίμηση μέχρι τη μουσική του 20ου αιώνα για την οποία αισθάνεται μια ιδιαίτερη συμπάθεια – εργαζόμενη ιδιαίτερα λεπτομερειακά στα έργα του Samuel Barber και του Shostakovich καθώς επίσης και Βούλγαρων και Ελλήνων συνθετών, σε έργα κλασσικής, ρομαντικής και προ-ρομαντικής εποχής.
Η ηχογράφηση όλων των έργων Πιάνου του Samuel Barber επαινέθηκε από το Fanfare Magazine (Μάρτιος του 1997) που αναφέρει: “πιθανώς, το πιο αξιόλογο CD που αφιερώθηκε αποκλειστικά στη μουσική πιάνου του Samuel Barber. Ιδιαίτερα η ερμηνεία της Σονάτας (οp. 26) του Barber “την έπαιξε με ένα εκπληκτικό συνδυασμό δύναμης και ευαισθησίας, είναι μια από τις πιο καλές εγγραφές’. Κατά γενική ομολογία, μεταξύ των κριτικών, οι δυνατές ερμηνευτικές της επιδεξιότητες φέρνουν νέες διαστάσεις σε σχετικές εργασίες και επί πλέον εμπνέουν και εξάπτουν.

Γεννήθηκε και σπούδασε στη Σόφια της Βουλγαρίας, τέλείωσε τις σπουδές στη Μόσχα στο Ωδείο »P. I. Tschaikovsky » με τον T. D. Gutman. Τα βραβεία της σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου περιλαμβάνουν βραβεία στη Senigalia (Ιταλία 1979), στη Vianna da Motta (Πορτογαλλία 1983), Maria Kallas ( Ελλάδα 1985) και άλλα.

Διανύει μια λαμπρή σολιστική καριέρα κυρίως στην Ευρώπη. Προσκεκλημένη σε διακεκριμένα Φεστιβάλ ( Montpellier, Auvers-sur-Oise, Sofia, Aθήνα) εκτελεί σε διάφορες χώρες ατομικά ρεσιτάλ, κοντσέρτα με ορχήστρες και συμμετέχει σε σχήματα μουσικής Δωματίου.

Τηλεοπτικοί και Ραδιοφωνικοί οργανισμοί σε διάφορες χώρες καλύπτουν τα κοντσέρτα της.

Εκτιμάται πολύ για τις εκπαιδευτικές της ικανότητες, έχει διδάξει στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας, στην Αθήνα, και το Παρίσι ( CNR, Schola Cantorum). Δίνει πολλές Master classes στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Αμερικάνικη ηχογραφική εταιρία ARTEK έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει το CD της »Around the Fugue» – ένα πολυφωνικό ταξίδι από τον Bach μέχρι σήμερα που καταγράφηκε θαυμάσια από το εξαιρετικό της ταλέντο.

Ένα νέο CD της με έργα του Shostakovich ( 2nd Sonata, 24 Preludes and 3 Fantastic Dances) έχει κυκλοφορήσει από την ίδια εταιρία το 2009.

Lilia Boyadjieva
Denis Chefanov
Denis Chefanos

Denis Chefanov - Russia

Denis Vladimirovich Chefanov was born in 1974, Tyumen. He started piano lessons at the age of 4 under the guidance of his mother, who is professional music teacher. His stage debut took place at the Kazan Academic Theatre of Opera and Ballet when he was 7. His first stage performance with State symphonic orchestra of Republic Tatarstan took place when he was 9. In 1981—1992 he studied in Secondary Special Music School of Kazan State Conservatory. He was student of honored teacher of Tatarstan, N. Khakimova.

In 1992 Denis Chefanov entered the Moscow State Conservatory. He studied with Naum Shtarkman, who was the last student of Konstantin Igumnov. After his graduation, he became assistant to his teacher. After the death of Shtarkman in 2007, Denis Chefanov became assistant to Aleksey Nasedkin, who was the last student of Heinrich Neuhaus. Since 2014 he is teacher of Moscow State Conservatory, also since 2017 he is docent of Gnessin’s Russian Academy of Music.

Over the years of working in Conservatory and in Central Music School he prepared over 100 awardees of international competitions.

He is holder of docent title by Higher Attestation Commission, professor of The Bolshoi Theatre Ballet Academy.

He is awardee of international competitions in Sweden, Ukraine, Russia.

Since 2004 he is teacher of The Summer Creative School «New Names» in Suzdal under the direction of UNESCO. He also actively participates in projects by Denis Matsuev.

Since 2013 he is visiting professor in Kurashiki Sakuyo University, Japan. Since 2016 he is visiting professor in Niigata University, Japan.

He is special guest and juryman of international competition festival at the homeland of Konstantin Igumnov, Lipetsk.

He is active concert performer in the following halls:

— Great Hall of Moscow Conservatory;

— Small Hall of Moscow Conservatory;

— Rachmaninoff Hall of Moscow Conservatory;

— Chamber Hall of Moscow International House of Music;

— Concert Hall of Pavel Slobodkin Centre;

— Chamber Hall of Moscow State Academic Philarmonic Society;

— Great Hall of Gnessin’s Russian Academy of Music;

— Small Hall of Saint-Peterburg Academic Philarmonic Society.

He is also performing in philarmonic societies of Omsk, Tomsk, Khabarovsk, Vologda, Kazan, Ryazan, Naberezhnye Chelny, Saratov, Nizhny Novgorod, Tyumen, Novy Urengoi, Novokuznetsk, Kemerovo, Barnaul, Vladimir, Ivanovo, Tula, Belgorod (Russia), Grodno, Lida (Belarus) and others.

Beside solo performances Denis Chefanov cooperates with following orchestras:

— State Symphonic Orchestra of Republic Tatarstan;

— Chamber Orchestra of Ryazan Regional Filarmonic Society;

— Large Symphony Orchestra of Ryazan Regional Filarmonic Society;

— Accordion Orchestra of Nizhny Novgorod State Conservatory;

— Chamber Orchestra of Moscow Concert Assosiation «Sadko»;

— Orchestra of Saratov State Phylarmonic Society;

— Junior Symphony Orchestra;

— Moscow Orchestra «Radio-1»;

— Symphony Orchestra of Ministry of Defence of Russian Federation;

— Symphony Orchestra of Pavel Slobodkin Centre;

— Military Exemplary Band of the Honor Guard.

He also cooperates with following famous Russian and foreign musicians: Naum Shtarkman, Elena Savelyeva, Oleg Hudyakov, Victor Lyadov, Polina Fedotova, Rustem Kudoyarov, Nadezhda Tokareva, Aleksey Mayevsky, Evgeny Rumyantsev, Nikolai Ageev, Alexander Selivanov, Maria Vlasova, Mikhail Burlakov (Russia), Tyantyan Tan, Shanzhun Tzyan (China), Pavel Minev (Bulgaria), Duncan Gifford (Australia), Filippo Arlia (Italy), State String Quartet n.a. Glinka, Soloists Ensemble «Classic-Forum» and others.

Sylvia Chu.jpg
  Sylvia Chu  

Sylvia Hsiang-Tai CHU - Taiwan

Sylvia Chu is both a Taiwanese pianist and a piano professor. After completing her
music degree in Taiwan, she received a prestigious Spanish government scholarship
and continued her studies at the Madrid Royal Conservatoire under the tutelage of
Prof. F. Puchol and Prof. M. Carra. Later, she went on to study at the Ecole Normale
de Musique in Paris, where her teachers included Prof. M. Soma and Prof. G.
Mounier. She also studied vocal accompaniment with Prof. H. Cartier-Bresson at the
Boulogne-Billancourt CNR.
Her concert schedule has seen international appearances both as chamber music
performer and soloist. Apart from her concert performing career, she established a
successful teaching practice with frequent invitations to teach master classes both in
Taiwan and abroad. Sylvia has taught international master classes in Belgium, China,
Greece, Portugal, Russia, and in Spain. In 2011 she was invited as a visiting scholar
by Edinboro University in Pennsylvania, U.S.A.
Her discography includes no less than ten vocal albums as accompanist and two
volumes of French repertoire on piano for four hands, which were received
enthusiastically by critics.  Every year she gives concerts in Taiwan and from 2012 to
2013 she gave several piano four hands concerts in Portugal, Spain, and Taiwan with
Spanish pieces as the main themes. In 2016 she also gave two four hands concerts
in France. In the same year, Sylvia gave a recital titled Baroque vs. Jazz. From 2017
to 2018, she gave very successful yearly piano duet concerts.
She is the author of two academic books: "A Study of Domenico Scarlatti's Sonatas",
"Manuel Falla's Night in the Gardens of Spain" and is also an editor for the Chinese
edition of the “Gran Historia de la Musica Classica” (Plaza & Janes, S.A. Barcelona,
Spain)
Sylvia has taught many students who have won national and international prizes at
competitions around the world. She often accepts invitations to be juror on panels of
national and international piano competitions. Currently, Sylvia Chu is the president
of Tai Piano Foundation and Taiwan International Piano Ensemble Competition. She
is currently also a piano professor at Chinese Culture University and Fu Jen Catholic
University in Taipei, Taiwan

Sylvia Hsiang - Tai CHU
Photo Pavel Eliashevich.jpg
Pavel Eliashevich

Pavel Eliashevich - Russia

Born 1969 in St. Petersburg, Russia. Graduated from the St. Petersburg Conservatoire where studied with Vadim Monastyrsky (Piano) and Tamara Fidler (Chamber ensemble). Several years attended the “Holland Music Sessions” Academy where got lessons of Eugene Indjic and Pascal Devoyon. Laureate of various international competitions in Germany and Italy. Founder and artistic director of the noted Russian chamber ensemble “Musica Da Camera” (since 1998 - Ensemble of the St. Petersburg Philharmonic Society). Appears in recitals, with prominent singers, instrumentalists and with orchestras in the best halls of St. Petersburg and abroad (Germany, Holland, Italy, Denmark, Belgium, USA etc.) Made several recordings for various radio stations and CD labels. Was filmed by the NHK-Japan TV for the “Culture of
St. Petersburg” documentary that has got the UNESCO Annual Award in New York (2000). Since 1993 - Professor of Piano and Chamber Ensemble at the Herzen University Institute of Music at St. Petersburg. Gives masterclasses as a guest-professor in Denmark (Royal Academy of Music, Copenhagen), Belgium (Young Artists Performance Academy), USA (Baylor University - Waco, Texas). Works as Jury member at the international competitions in Russia and Europe. Acts as director of several masterclasses and festivals in St. Petersburg. Since 2004 participates as a solo pianist in Stravinsky’s “Les Noces” in Mariinsky Theatre under Valery Gergiev. In 2009 gave one of the first US performances of the First
version of Rachmaninov’s Fourth Piano Concerto. In 2013 was awarded the honorary title “Music
Ambassador of Europe”.

Pavel Eliashevich
Hector Moreno
hectormoreno2.jpg
  Hector Moreno

Hector Moreno - Argentina

 

HECTOR MORENO was born in Rosario, Argentina. In his native country he studied piano with Antonio De Raco and Manuel Rego and chamber music with Ljerko Spiller and Sergio Lorenzi, and has held scholarships from the Collegium Musicum, the Mozarteum Argentino and the Bariloche Foundation.

In 1977 he won a British Council scholarship to study with Bernard Roberts, Colin Horsley and Phyllis Sellick at the Royal College of Music in London. Then he studied with Jacqueline Robin in Paris and with Maria Tipo and Alessandro Specchi in Florence.

Hector Moreno has performed frequently as soloist, with orchestra and in recitals in prestigious theaters and concert halls such as Wigmore Hall (London), Salle Cortot (Paris), Teatro Olimpico (Rome), Concertgebow (Amsterdam), Saint Martin-in-the-Fields (London), Residenz (Munich), Teatro Colòn (Buenos Aires), Teatro La Pergola (Florence), Auditorium RTSI (Lugano), Fundaciòn March (Madrid), Philips Collection (Washington), Concert Hall of Maryland University, Kongressaal (Darmstadt), Concert Hall of Zürich Conservatoire, etc. and recorded for important radio broadcasts such as RIAS (Berlin), BBC (London), WDR (Cologne), SWF (Baden-Baden), Oesterreichische Rundfunk, RAI, Radio della Svizzera Italiana, Radiotelevisión Española, KRO (Holland), Radio Vara (Holland), WETA (Washington), Inravisión (Bogotá), Radio Nacional de Buenos Aires (Argentina), etc. He has devoted himself much to the interpretation of chamber music. He plays in duo with the pianist Norberto Capelli with whom he has recorded several Cds for Marco Polo, Arts, Dynamic, Rodolphe, Classico Records, Brilliant and Frame with music by Bach, Brahms, Schumann, Mendelssohn, Moscheles, Busoni, Casella, Respighi, Poulenc, Ravel, Milhaud, Rachmaninoff, Tchaikowsky, Chabrier, Rimsky-Korsakoff, De Falla, Guastavino, Piazzolla and Ginastera.

He was a former teacher of Piano, Piano Duo and Liederitic at Ravenna and Siena Conservatoires.

He is frequently invited to participate in festivals and to take part in the jury of Italian and international competitions.

  Marina Pliassova  

 Marina Pliassova - Norway / Russia

Η Marina Pliassova είναι μια Ρωσονορβηγέζα πιανίστα , καθηγήτρια και συγγραφέας. Είναι καθηγήτρια πιάνου και λέκτωρ ( Στην ιστορία της Τέχνης του Πιάνου) στο Ινστιτούτο Barratt Due στο Όσλο και υπεύθυνη της Σχολής Πιάνου των ‘’Νεαρών Ταλέντων’’. Είναι μέλος της Ένωσης των Συγγραφέων και των Μεταφραστών της Νορβηγίας.

Η Μarina Pliassova γεννήθηκε στο Irkutsk. Πήρε το Δίπλωμά της από το Irkutsk College of Art στη συνέχεια από το Novasibirsk Conservatory με καθηγητή τον Μark Shaviner.

Είναι νικήτρια σε πολλούς Εθνικούς Διαγωνισμούς στη Ρωσία, ιδιαίτερα στον διαγωνισμό Καθηγητών- Εκτελεστών στο Krasnodar όπου πήρε το Α΄ Βραβείο το 1990. Το 1993 η Marina προσελήφθη ως Καθηγήτρια και εκτελέστρια στη Νορβηγία στα νησιά Lofoten.

Aπό το 1995 εργάζεται στο ‘’Music Conservatory of Northern Norway’’ σε ένα Μουσικό Γυμνάσιο και σε μια Μουσική Σχολή στην πόλη Tromso. Από το 1998 η Marina ζει στο Όσλο. Διδάσκει στο Ινστιτούτο του ‘’Barratt Due’’ στο Τμήμα του Κονσερβατόριου και στο Τμήμα των Ταλαντούχων Παιδιών.

Διευθύνει το Τμήμα Πιάνου του Σχολείου για Νεαρά Ταλαντούχα Παιδιά του Ινστιτούτου.

Μεταξύ των μαθητών της, περίπου 50 είναι νικητές σε Εθνικούς Διαγωνισμούς και 8 σε Διεθνείς Διαγωνισμούς. Πολλοί απ’ αυτούς είναι σολίστες σε διεθνές επίπεδο.

H Marina Pliassova διδάσκει στη Νορβηγία 20 χρόνια. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα δημιούργησε τη δική της μέθοδο διδασκαλίας με επιτυχία, συνδυάζοντας τη Ρωσική κλασσική παράδοση του πιάνου και τη Σκανδιναβική παράδοση, αν και η Σκανδιναβική δεν έχει βαθιές ρίζες κλασσικής μουσικής. Πάντως μπόρεσε και πέτυχε να εμπλουτίσει τη μεθοδολογία της για να έχει δημοκρατικές βάσεις πιο παιδαγωγικές.

Εκτός από τη διδασκαλία η Marina παίζει σόλο πιάνο και δίνει κοντσέρτα μουσικής Δωματίου καθώς επίσης έχει λογοτεχνικές και επιστημονικές δραστηριότητες. Γράφει άρθρα, δίνει διαλέξεις και master classes σε διάφορες πόλεις στη Νορβηγία, στη Ρωσία και στο Εξωτερικό. Γράφει επίσης και μυθιστορήματα.
 

Marina Pliassova
Philippe Raskin

Philippe Raskin - Belgium


Philippe began piano lessons with Aleksandr Friedland, a Russian conductor, and continued working with Bernadette Malter and Loredana Clini. He developed his artistry furthermore with Emanuel Krasovksy, Vincenzo Balzani, Ralf Gothóni, and Leon Fleisher on the piano in addition with Johannes Meissl and Hatto Beyerle for chamber music. At the age of 16, he began studying at the Royal Conservatorium of Brussels in the class of Jean-Claude Vanden Eynden. In the same year, he obtained his first degree with the highest honours. He then joined the Queen Elisabeth Music Chapel (still with Jean-Claude Vanden Eynden) and graduated again with highest honours, receiving the diploma from H.M. the Queen of Belgium. During the same period he completed his Masters degree at the Royal Conservatorium of Brussels. “model of radiant authority (...), solar, generous, committed and under control (MDM, La Libre Belgique) ©Michael Dürr. In 2005 he entered the Escuela Superior de Música Reina Sofia in Madrid where he worked for four years under the tutelage of Dimitri Bashkirov. As early as the first year, he received from H.M the Queen of Spain the Sobresaliente Prize at the Pardo Palace. In 2010, Philippe started studying at the Strasbourg Conservatory with Amy Lin for a “Diplome de Spécialisation” where he graduated with the highest honours. In 2012 & 2013, he worked with Leonel Morales. Born in Brussels in 1982, Philippe Raskin devoted himself to music at a very early age. His performances have been illustrated as a “model of radiant authority (...), solar, generous, committed and under control (MDM, La Libre Belgique) and he plays “with an impressive confidence” (JK, Mundo Clasico). Philippe has performed many recitals, as part of chamber groups and as a soloist with orchestras all over the world - in famous concert halls such as Concertgebouw, Salle Cortot, Musikverein, Auditorio Nacional, Mozarteum, Grand Hall of Tchaikovsky Conservatory etc. At the invitation of the Chopin Foundation in Warsaw he performed in the house where the composer was born. Philippe regularly performs with orchestras, notably the Belgian National Orchestra, the Philharmonic Sofia Orchestra, de Filharmonie Antwerp, the Orquesta Filarmonica de Malaga, and the Salzburg Chamber Soloists amongst many others. Philippe has recorded several CDs including works from Beethoven, Brahms and Franck for violin & piano with Johannes Fleischmann and a CD featuring lieder from Schubert, Brahms, Schumann, Weill and Rens with Marie-Laure Coenjaerts. Philippe also regularly performs contemporary music and has taken part in several world premieres. Many composers have dedicated works to him, including "Stringent & Tremulation" from Belgian composer Jean Marie Rens, "Piano Sonata" from Turkish composer Serkan Gürkan and "Sonata Der Hunt" from Austrian composer Christoph Ehrenfellner. Philippe is regularly invited to be a member of the jury in several international piano competitions such as the International Piano Competition Milan “Piano Talents”, the “MozArte” Competition in Cologne, the International Piano Competition Lyon and he is also the artistic director of the César Franck International Piano Competition. In 2009, Philippe opened his piano school and also gives many masterclasses in Belgium and abroad. Currently, Philippe is the artistic director of the “Resonances Musique de Chambre” Festival in France and also teaches at the Royal Conservatory of Brussels.

Philippe Raskin

Rafael Salinas - Spain

O Rafael Salinas γεννήθηκε στη Valencia, στην Ισπανία, το 1971. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Valencia. Πιάνο και Διεύθυνση Ορχήστρας στο Superior Conservatory της Valencia.
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), και έγινε Doctor in Art Sciences (Ph.D.) και Doctor in Musical Arts (D.M.A).
Στην Αγία Πετρούπολη ο Rafael σπούδασε με τους καθηγητές L. N. Sintsev (πιάνο), Ilya Musin (Διεύθυνση Ορχήστρας), L. Zhafran (Μουσική Δωματίου) και L. Gakkel (Μουσικολογία). Επίσης έκανε μαθήματα με τους μαέστρους J. Achucarro, V. Merzhanov, N. Perelmann, J.Soriano και μερικούς άλλους.
Ενδιαφερόμενος για εξειδικευμένη μουσική μόρφωση (χαρισματικό και ταλαντούχο παιδί ) ο Rafael Salinas σπουδάζει προσεκτικά στα έμπειρα Κέντρα όπως το Specialized Music School στο Petersburg ή το Purcell School στο Λονδίνο και λαμβάνει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια που είχαν σχέση με εξειδικευμένα θέματα μουσικής.
Είναι μέλος της European Council for High Ability. Τώρα δημιουργεί το Τμήμα Για Νέους στη ‘’ Escola Sant Gregori’’ στη Βαρκελώνη.
Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον καλλιτεχνικό τύπο καθώς και της βιογραφίας του Ισπανού Πιανίστα Luis Galve (1908 – 1995). Πολλές φορές ο Rafael προσκλήθηκε σαν μέλος Εξεταστικών Επιτροπών Εθνικών και Παγκοσμίων Διαγωνισμών Πιάνου.
Για πολύ καιρό συνδυάζει τη διδασκαλία με την εκτέλεση παίζοντας σε Αίθουσες Συναυλιών στην Ισπανία και στην Ευρώπη σαν σολίστας και με Ορχήστρες Δωματίου. Πολλοί από τους μαθητές του έχουν κερδίσει βραβεία σε Διεθνείς Διαγωνισμούς. Είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Jaume I in Castello στη Valencia και αυτό τον καιρό είναι ομιλητής στη Θεωρία της Μουσικής Εκτέλεσης και καθηγητής πιάνου στο Superior School of Music στην Catalunya. Επίσης ο Rafael Salinas ήταν έφορος Ακαδημαϊκών Σπουδών στο Ινστιτούτο μεταξύ του 2005 και του 2009.

  Rafael Salinas 
Rafael Salinas
 Michael Wladkowski 

Michael Wladkowski - France

O ενθουσιασμός και η καλλιτεχνική περιέργεια οδήγησαν τον Michael Wladkowski να εξερευνήσει ένα ρεπερτόριο που εκτίνεται από τις συνθέσεις των Bach, Beethoven, Chopin Debussy μέχρι και τις συνθέσεις του Alkan και Szymanowski και στις συνθέσεις των συγχρόνων συνθετών όπως ο Thon Tat Thiet, ο Antoine Tisne και o Tolia Nikiprowetzky, που του έχουν αφιερώσει εργασίες τους.

Αυτός ο αυξανόμενος καλλιτεχνικός του ορίζοντας τον οδηγεί πέρα από τους κανόνες της κλασσικής εκτέλεσης για να επικοινωνήσει με το ακροατήριό του. Τα ρεσιτάλ του συνδυάζονται με ποίηση που διαβάζουν μέλη της Comedie Française ή με ομιλίες που τονίζουν τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των μεγάλων κλασσικών και των συγχρόνων συνθέσεων και φανερώνουν τη θολούρα που επικρατεί μεταξύ των δύο.

Η προσπάθεια του για νέες προκλήσεις, του αύξησαν σταθερά τον καλλιτεχνικό του ορίζοντα. Μεταξύ των πολλών ηχογραφήσεών του με την Solstice, την REM και την Peyrole είναι και οι συνθέσεις για πιάνο του Karol Szymanowski, που ευνοούμενός μαθητής του ήταν ο Piotr Perkowski. Ο Perkowski ήταν καθηγητής του Wladkowski, και συχνά αναφέρεται η ομοιότητα του παιξίματός του με το παίξιμο του Wladkowski.

Καθώς αυξάνει συνεχώς τους καλλιτεχνικούς του ορίζοντες, αγνοεί τα γλωσσολογικά και πολιτιστικά όρια. Σπούδασε στις Η.Π.Α, στην Πολωνία, στην Αυστρία και μιλάει πολύ καλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Πολωνικά, Ρωσικά Εβραϊκά και Ιταλικά.

Εκτός από τις σόλο εκτελέσεις, είναι ενθουσιώδης εκτελεστής της μουσικής δωματίου και έχει συνεργαστεί με πολλούς διακεκριμένους μουσικούς όπως οι Laurent Korcia, Mark Varshawsky και το κουαρτέτο ‘’Kocian Quartet’’.

Οι εκτελέσεις του σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει ομόφωνα αποδεκτές με ενθουσιασμό όπως από τον Pierre Petit στη ‘Figaro’ που έγραψε: ‘’Ο Wladkowski είναι αξιόλογος, είναι μια αυθεντική μουσική προσωπικότητα που ασκεί άμεση και σπουδαία επαφή και είναι απόλυτα επικοινωνιακός.’’

Το πάθος του για τη νέα γενιά εκδηλώνεται στην τάξη του Πιάνου στην Ecole Normale de Musique de Paris, όπου στους μαθητές του περιλαμβάνονται πολλούς νικητές Βραβείων Παγκοσμίων Διαγωνισμών. Συχνά προσκαλείται για να δώσει master classes σε Ευρωπαϊκές χώρες στο Ισραήλ, στις Η.Π.Α, στην Ιαπωνία, στην Κορέα και σύντομα στην Αυστραλία.

 

Michael Wladkowski
bottom of page